Artikel in Haren de Krant: Harense Jop is sterker dan zijn handicap!

Mooi stukje in Haren de Krant! Het gaat over de weg naar de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo!Veel leesplezier! 😉

Vrijdag 21 september 2018

 

Harense Jop is sterker dan zijn handicap

Door: Redactie
Om de paralympics van 2020 in Tokyo te halen moet Harenaar Jop van der Laan (19) nog heel wat hindernissen overwinnen. En daar is hij inmiddels heel goed in. “Ik heb de frustraties van mijn handicap kunnen verwerken door de sport”, zegt hij. “Ik wil bewijzen dat je ook met een handicap topsport kunt bedrijven.” Jop is in 2013 begonnen met rolstoelrugby en zit al in de nationale ploeg. Een infectie kort voor of na de geboorte in 1998 is er de oorzaak van dat Jop en zijn tweelingbroer Bas zwaar gehandicapt zijn.

Naar EK
Jop gaat hopelijk begin oktober een nieuwe stap richting Tokyo zetten. “We spelen het EK in Finland en als we daar bij de eerste twee eindigen promoveren we naar Divisie A. Dan kunnen we naar het WK en als we daar bij de top 4 eindigen krijgen we de tickets voor Tokyo.” Jop ziet kansen. “We kunnen van iedereen winnen.” Het team staat onder leiding van bondscoach Jacqueline Pot. “We analyseren andere teams nauwkeurig, zodat we weten hoe we moeten spelen.”

Trainen
Jop traint zes dagen per week, verdeeld over Amsterdam, Nijmegen, Haren en Groningen. Drie keer per week doet hij krachttraining en zijn linkerarm is één brok spieren. De verslaggever probeert ‘armpje drukken’, maar verliest van Jop. Zijn rechterarm is zwakker door zijn spasme. Binnen deze sport worden spelers getest op hun beperkingen, zodat er eerlijke wedstrijden mogelijk zijn. Jop kan zich niet meten met valide sporters, maar mag gerust topsporter worden genoemd. Want binnen zijn beperking zoekt hij de uiterste grens op. Zijn lat ligt hoog. Hoger dan bij menig sporter zonder handicap. Zie www.jopvanderlaan.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *