Laatste toernooi van het jaar: het NK!

Het afgelopen weekend, was het laatste toernooi van het jaar aangebroken, het NK 2017. Ik speelde met de Quad Fighters dit toernooi tegen andere clubs uit Nederland voor de titel Nederlands Kampioen rolstoel rugby 2017.

Zaterdag 25 november om 12.00 uur was het zover, we speelden de eerste wedstrijd tegen RIS-CDT Rotterdam. Omdat we de laatste drie wedstrijden die we tegen hen speelden hadden verloren met één punt verschil, wisten we ook dat we deze wedstrijd scherp zouden moeten gaan beginnen. Ook zouden we deze scherpte moeten vasthouden gedurende de hele wedstrijd om Rotterdam te kunnen verslaan. We begonnen erg sterk aan de eerste kwart. Eigenlijk nog beter dan we hadden verwacht. Na de eerste kwart stonden we voor met 15 – 8. We hebben de voorsprong de hele wedstrijd vol weten te houden en wonnen de wedstrijd met 63 – 34. De eerste stap richting de finale was gezet!

Na één uur pauze stond onze tweede wedstrijd al op de planning. We speelden deze wedstrijd tegen voormalig Nederlands Kampioen Amsterdam Terminators, die hun titel kwamen verdedigen. Als we deze wedstrijd ook zouden winnen, waren we ons al verzekerd van een plek in de finale. Het werd een hele spannende pot vanaf het weerklinken van het eerste fluitsignaal. Beide teams pakten mooie punten en lieten een hoog niveau rolstoel rugby zien. Gelukkig konden wij in de laatste kwart toch op voorsprong komen. We konden dit uitbreiden naar een voorsprong van 3 punten. We wonnen deze wedstrijd met 50 – 47. We waren heel blij dat we de finale hadden weten te bereiken!

Zondag morgen werd ik wakker met een goed gevoel. Wel moesten we nog een poulewedstrijd spelen. Deze poule wedstrijd speelden we tegen Scorpions Utrecht. Ik en twee andere teamgenoten speelden deze wedstrijd minder minuten. Deze wedstrijd zagen we als minder belangrijke wedstrijd. Door minder te spelen konden mijn teamgenoten en ik rust pakken voor de belangrijke finalewedstrijd. We verloren deze wedstrijd helaas met 45 – 41.

Na een paar uur rust was het zover: de finale! De belangrijkste wedstrijd van het toernooi! We wisten wat we moesten doen om deze wedstrijd te kunnen winnen. We moesten onze eigen spel blijven spelen en zo min mogelijk fouten maken. We speelden tegen Amsterdam Terminators. Ook dit was weer een erg spannende wedstrijd. We speelden hoog niveau rugby. De wedstrijd werd pas in de laatste drie/vier minuten beslist. We bleven alles geven wat we konden om de opgelopen achterstand nog weg te werken. Helaas, bleek Amsterdam te sterk dit keer… We verloren de wedstrijd met 52 – 48.

Helaas geen eerste plek dit toernooi, maar we mogen trots zijn op dat wat wij wel hebben gepresteerd: goed spel en Quad Fighters nationaal weer op de kaart gezet!

Iedereen bedankt voor het helpen met dit toernooi en alle teams bedankt voor het goede rugby dat dit toernooi werd laten zien.

Tot volgend jaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *