Parijs is mijn droom!

Over Jop van der Laan

Wie ben ik?

Ik ben Jop van der Laan, geboren op 8 Maart 1998 en woon in Groningen.

Motivatie

Ik ben super gemotiveerd mijn doel te behalen onder het motto;

”sometimes you must stretch to catch the ball”!

Voor meer info met actie foto’s en filmpjes; zie mijn instragram- en facebookpagina 

Jop van der Laan

Opleiding

In 2016 heb ik mijn vmbo TL diploma gehaald en in 2019 heb ik mijn opleiding sport en coaching MBO niveau 4 afgerond.

Lichamelijke beperking

Ik heb, sinds mijn geboorte, een lichamelijke beperking in de vorm cerebrale parese (CP) dat wil zeggen dat ik verhoogde en soms ongecontroleerde spierspanningen heb, in mijn geval vooral in mijn benen en rechterarm. Daarnaast ben ik ook nog zwaar slechthorend. Maar dat houdt mij niet tegen om te sporten op hoog niveau!

Sport

8 jaar geleden werd duidelijk dat ik over sporttalent beschik en ben ik vaste speler van het nationale rolstoelrugbyteam. We zijn nu bezig met de voorbereiding voor het EK 2023 in Cardiff, Wales. Doel is kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Parijs!

Doel

mijn absolute droom is de Paralympische spelen 2024 in Parijs te halen!

Sponsorbijdrage

Rolstoelrugby maakt nog geen deel uit van de organisatie NOC/NSF. Dit betekent dat wij ( mijn moeder en ik ) de reis- en verblijfskosten voor buitenlandse toernooien en trainingen in Nederland zelf moet betalen. Materiaal (bijv. rugbyrolstoel en handschoenen) is ook voor eigen rekening.

Ik zal zorgen voor een goede besteding van het geld en ben graag bereid een wederdienst te verlenen. Bijv. Presentatie over mijn sport op bijeenkomsten, plaats voor reclame-uitingen op de website, aanwezigheid op bedrijfspresentatie.