Het Rock ’n Rose tournament in Toulouse en voorbereidenop NK.

In de eerste week van Juni speelden wij op het Rock ’n Rose toernooi in Toulouse. Wij hebben er de afgelopen weken hard voor gewerkt. Op donderdag 31 mei zouden we vanaf Schiphol vliegen naar Toulouse, maar dit ging niet helemaal zoals gepland. Na 16 uur vertraging kwamen we midden in de nacht aan in het hotel van Toulouse. Door miscommunicatie van KLM hebben we de eerste wedstrijd van het toernooi moeten missen.

Ondanks vertraging, late aankomst in hotel en dus weinig slaap moesten we de volgende dag al wel om negen uur weer uit bed. Om half een speelden we onze eerste, maar eigenlijk geplande tweede, wedstrijd tegen Toulouse. We begonnen de eerste kwart sterk en hebben de hele wedstrijd deze voorsprong voor kunnen houden. We wonnen de wedstrijd met 55 – 48 van Toulouse. Ondanks vertraging en tegenslag de dag van vertrek, wisten we toch de wedstrijd met goed resultaat af te sluiten. Deze vrijdag speelden we nog een tweede wedstrijd. Deze wedstrijd speelden we tegen Prague Robots, het rolstoelrugbyteam uit Praag. Ook deze wedstrijd speelden we goed. Al snel pakte we de voorsprong en wisten deze vast te houden tot het einde van de wedstrijd. We wonnen deze wedstrijd met 62 – 55.

Zaterdag moesten we om tien uur ’s ochtend onze eerste wedstrijd spelen tegen Gladiadores het team uit Brazilië. We konden deze wedstrijd veel doorwisselen en alle line-ups laten spelen. Deze wedstrijd wonnen wij met heel veel overtuiging. We wonnen met 56 – 37 van Brazilië. Na een paar uur rust speelden we de tweede wedstrijd van die dag tegen Londen. Ook deze wedstrijd speelden we goed. We wonnen met 57 – 51. Doordat we ook deze wedstrijd tegen Londen wisten te winnen hadden we ons verzekerd van een plaats in de finale!

De laatste dag van het toernooi moesten we nog een wedstrijd spelen, en dat was de belangrijkste: de finale! We waren er klaar voor en hadden het volle vertrouwen erin dat we ook deze wedstrijd konden winnen. We speelden tegen Duitsland. Vanaf het begin van de wedstrijd gingen wij gelijk tegen elkaar op. Het werd steeds spannender naarmate de wedstrijdklok voort tikte. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal, maar op het scorebord stond een gelijke stand dus we moesten een overtime spelen. Beter bekend als een verlenging van de wedstrijd. Ook deze overtime bleef het gelijk op gaan. Na 3 minuten overtime stond het wederom gelijk! Een tweede overtime werd gestart. Het bleef spannend tot de laatste seconden! Helaas, pakte het Duitse team een punt voorsprong en wonnen zij deze wedstrijd  met 62 – 61. Heel zuur zo een nederlaag in de finale, we hadden kunnen winnen. Toch zijn wij ontzettend trots op onszelf en hoe wij dit toernooi hebben gepresteerd. Dit ondanks dat we de eerste dag hebben moeten missen.

 

Veel tijd om uit te rusten heb ik niet. Ik ben nu alweer aan het trainen voor het NK dat plaats vind op zaterdag 23 en zondag 24 juni in Almere. Wil je komen kijken? Bij deze van harte welkom! 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *