Terugblik Europees Kampioenschap, divisie C!

Na maanden lang trainen was het eindelijk zover, het EK rolstoelrugby divisie C. Vier jaar na het laatste verschijnen van het Nederlands rolstoelrugby team op het EK, waren wij weer terug en maakten we weer kans op het Europees Kampioenschap.

Op dinsdag 31 oktober zijn we vertrokken naar Duitsland. Het EK werd dit jaar gespeeld in Grosswallstadt, een stadje iets voorbij Frankfurt.

Op woensdag werden alle spelers van het Nederlands selectie team geclassificeerd en hadden we, na een rolstoelen-check, een open training. Helaas, werden twee teamgenoten uitgeclassificeerd. Dit betekend dat zij internationaal geen wedstrijden meer spelen mogen. Voor de rest voor het team betekende dit natuurlijk een grote tegenslag. Door het wegvallen van deze twee teamgenoten vielen er ook een aantal line-ups weg. Voor de coach betekende dit een moeilijke klus: een nieuwe tactiek moest worden besproken. Iedereen liet het een nachtje op zich inwerken.

Maar de volgende dag waren we weer volledig gefocust op de eerste wedstrijd tegen Rusland. Om 17.00 uur begon de wedstrijd tegen het taaie Rusland. We speelden goed, de russen ook. Uiteindelijk waren we de sterkere en hebben we gewonnen na een verlenging met 56 – 53. Wij waren heel blij en hadden er vertrouwen in dat wij het EK misschien wel zouden kunnen gaan winnen. We wisten wel dat we de andere landen ook niet moesten onderschatten. De volgende dag stonden de wedstrijden tegen Tsjechië en Israël op de planning.

Op vrijdag speelden wij de eerste wedstrijd tegen Tsjechië om 12.00 uur. We wisten dat we de ervarenere Tsjechen niet moesten onderschatten. Helaas hadden we niet de focus en de juiste tactiek om de Tsjechen te verslaan. We verloren de wedstrijd met 48 – 45. Na deze wedstrijd hoorde ook ik dat ik een halve punt omhoog ben gegaan in mijn classificatie. Daar baalde ik wel even flink van. Na een uurtje rust speelden we onze tweede wedstrijd van die dag. We speelden tegen Israël. We begonnen erg sterk, we konden dit de hele wedstrijd volhouden en wonnen met bijna dertig punten verschil: 58 – 29.

In de poule zijn we dus als tweede geëindigd, achter Rusland. Dit betekende dat wij in de halve finale tegen Tsjechië moesten spelen. Het zou een moeilijke wedstrijd worden. We hadden onze tactiek hier echter op aangepast. Wij konden in de laatste kwart nog wisselen met eenzelfde sterke line-up. De Tsjechen konden de laatste kwart niet meer wisselen voor een betere line-up. Alsnog werd het een spannende wedstrijd. In de vierde kwart liepen wij behoorlijk uit en wonnen we uiteindelijk de wedstrijd met 52 – 45. De ontlading na deze wedstrijd was heel groot! We hadden ons hoofddoel bereikt: eindigen bij de eerste twee om door naar divisie B te gaan. Er viel een behoorlijke druk van onze schouders af. Dit doel was bereikt!

Nu konden we zonder veel druk de finale om 16.00 uur spelen tegen Rusland. Voor deze finale werden de volksliederen van zowel Rusland als Nederland afgespeeld. Dit was natuurlijk wel even een kippenvelmomentje! We begonnen de wedstrijd. Het ging de hele wedstrijd gelijk op, maar de laatste paar minuten maakten wij toch het verschil. Wij wonnen met 51 – 48 en werden dus Europees Kampioen! We kunnen het nog niet helemaal bevatten, maar zijn super trots op deze prestatie. Een stapje dichter bij Tokyo!!! ..maar eerst op naar het EK divisie B 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *