Terugblik Rugbymania 2017!

Twee weken na het EK, waar ik met het Nederlands selectie team promoveerden van divisie C naar B, mocht ik opnieuw een toernooi spelen. Ditmaal het toernooi Rugbymania in Praag! Met het Nederlands selectie team vlogen we met het vliegtuig op donderdag 16 november 2017 naar Praag.

Het niveau lag hier zelfs hoger dan tijdens het EK van divisie C. Landen zoals Canada, Denemarken en andere grote landen waren op dit toernooi aanwezig. We wisten dus dat we hard aan de bak moesten. We zaten in de poule met de landen Denemarken, Frankrijk en Zwitserland.

Om 13.00 kwamen we aan in Praag. We konden even uitrusten van de reis, maar moesten om 17.30 al de eerste wedstrijd meteen hard aan de bak tegen Denemarken. We begonnen de eerste vier minuten sterk. We gingen mooi gelijk op, maar daarna werden wij toch echt wel afgemat. We verloren de wedstrijd met 67 – 43. Dus.. dit was eigenlijk best wel een beetje drama..

De volgende dag moesten we de knop meteen weer omzetten en speelden we om 10.00 uur tegen Frankrijk. We speelden de hele wedstrijd goed ons eigen spel. We domineerde de wedstrijd al gauw en wonnen deze uiteindelijk met 51 – 43. Ons vertrouwen groeide weer en zo konden we onze laatste poule wedstrijd met zelfvertrouwen beginnen tegen Zwitserland om 17.00 uur. Als we deze wedstrijd zouden winnen dan zouden we in de halve finale zitten. We wisten dat het Zwitserse team een taaie ploeg is en dat ze goed samenspeelden. Het zou moeilijk worden, maar we hadden en vertrouwen in en gingen echt voor de winst. Het ging de hele wedstrijd gelijk op en het werd pas de laatste minuut beslist. Helaas viel de winst niet aan onze kant en wonnen de Zwitsers met slechts één punt verschil van ons: 45 – 44. We werden derde in onze poule en zouden de dag erop voor plaats vijf tot en met acht spelen.

Na een slapenloze nacht moesten we weer vroeg aan de bak. Om 9.00 uur speelden we tegen Oostenrijk voor plaatsing van de vijfde en zesde plek. We wonnen deze wedstrijd gelukkig met een dikke overwinning: 48 – 39. Om 15.00 uur speelden we tegen de Duitsers om de vijfde en zesde plek. Na een paar uurtjes rust te hebben gehad mochten we weer volop aan de bak. Helaas verloren wij deze wedstrijd ook van de ervarenere Duitsers. Het was een wedstrijd met veel actie, maar verloren ondanks dat met 58 – 51.

Ik mag best trots wezen dat we ondanks het niet behalen van de halve finales op dit toernooi, redelijk goed als team hebben gespeeld. Vele landen kwamen met teams uit de A en B divisie en ik was zelf grieperig tijdens het toernooi. Ik kon daarom niet 100% geven, wat ik wel wilde. Ik ben trots op mijn teamgenoten en wil de staf bedanken voor de hulp en de goede begeleiding dit toernooi!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *